België | Nederlands flag Nederlands (Dutch) | EUR flag EUR

Snelzoeken... RondreizenTanzaniaRiksja

Kilimanjaro - Rongai route

In het kort:

De Rongai route is (nog) minder druk bewandeld dan de andere routes en daarom onze favoriet. Je trotseert de berg vanaf de noordkant, bij de grens met Kenia. Het landschap is minder afwisselend dan aan de zuidwest kant, maar toch gevarieerd. Je start in h...

Duur
8 Dagen
Steden
3
Volgend vertrek
Wanneer je zelf wilt
Vanaf
EUR 2.240,00
Prijs per dag
EUR 280,00

  • Overzicht
  • Datums en Details
  • Kaart, Bestemmingen
  • Riksja
Reisorganisatie
Riksja
Rondreis
Kilimanjaro - Rongai route
Reisstijl
Individuele reis evt. met gids/chauffeur

In het kort

De Rongai route is (nog) minder druk bewandeld dan de andere routes en daarom onze favoriet. Je trotseert de berg vanaf de noordkant, bij de grens met Kenia. Het landschap is minder afwisselend dan aan de zuidwest kant, maar toch gevarieerd. Je start in het regenwoud en via dennenbossen en akkers zie je naarmate je stijgt de begroeiing lager worden en verandert het steeds meer in een maanlandschap. Op de laatste dag loop je door sneeuw en ijs naar de top als het langzaam licht begint te worden. Als de zon opkomt sta je op het hoogste punt van Afrika. Je kijkt kilometers ver over gletsjers en eeuwige sneeuw naar de bevroren zee van wolken waar de zon langzaam doorheen komt.

Kilimanjaro - Rongai route (Riksja)

Bezochte steden (3): Arusha, Kilimanjaro, Moshi

DetailsJe kunt de Rongai route in 5 dagen doen, maar wij raden aan om er 6 (of 7) dagen de tijd voor te nemen, zodat je meer tijd hebt om aan de hoogte te wennen en de kans op hoogteziekte verkleint. Hieronder vind je de dag-tot-dag beschrijving van de Rongai route.

Hoogtepunten

  • De Rongai route is (nog) minder druk bewandeld dan de andere routes en daarom onze favoriet. Je trotseert de berg vanaf de noordkant, bij de grens met Kenia. Het landschap is minder afwisselend dan aan de zuidwest kant, maar toch gevarieerd. Je start in het regenwoud en via dennenbossen en akkers zie je naarmate je stijgt de begroeiing lager worden en verandert het steeds meer in een maanlandschap. Op de laatste dag loop je door sneeuw en ijs naar de top als het langzaam licht begint te worden. Als de zon opkomt sta je op het hoogste punt van Afrika. Je kijkt kilometers ver over gletsjers en eeuwige sneeuw naar de bevroren zee van wolken waar de zon langzaam doorheen komt.
  • Je kunt de Rongai route in 5 dagen doen, maar wij raden aan om er 6 (of 7) dagen de tijd voor te nemen, zodat je meer tijd hebt om aan de hoogte te wennen en de kans op hoogteziekte verkleint. Hieronder vind je de dag-tot-dag beschrijving van de Rongai route.

In prijs inbegrepen

  • Overnachten:

NIET in de prijs inbegrepen

  • 5 nachten in een koepeltent, 2 nachten in een eenvoudig hotel in Moshi

Prijsopties

GroepsdetailsPrijs (alleen landtour)Prijs met vlucht
2 PersonenEUR 2.240,00

Reisaanbieding

 

Komend uit

 

Waar naar toe

Rondreis...

Tanzania

Arrow

Tanzania

remark

Raadpleeg de website van Riksja voor de exacte details. Er zal nog veel meer informatie beschikbaar zijn mbt. deze tour, vertrekdata en prijzen. Welke aktiviteiten, maaltijden en vluchten zijn inbegrepen?

Dit is een georganiseerde, maar aanpasbare, individuele reis. Je kunt de reisroute wijzigen, opties toevoegen / verwijderen en uw vertrekdatum kiezen. De touroperator heeft een suggestie gedaan die je kunt volgen of wijzigen voor je groep / familie / vrienden. Prijs kan overeenkomstig variëren.

Reis variaties

Picture:Kilimanjaro - Machame route

Kilimanjaro - Machame route (8 Dagen)

Om de Kilimanjaro te beklimmen, vinden wij zelf de Machame route het mooist. Deze route is wel wat zwaarder dan de Rongai route en ook iets populairder, dus drukker. Maar het afwisselende landschap maakt dat meer dan goed. Ben je wat meer ervaren en besch...

Volgend vertrek: Wanneer je zelf wilt
Vanaf: EUR 2.050,00

Lidmaatschappen en financiële bescherming