België | Nederlands flag Nederlands (Dutch) | EUR flag EUR

Snelzoeken... CruisesArgentiniëOceanwide

Weddell Sea - Op zoek naar de Keizerspinguïn, incl. Helikopters

In het kort:

Dit is een unieke kans om deel te nemen aan een echte poolexpeditie! In de Weddell Sea bevindt zich net ten zuiden van Snow Hill Island een kolonie Keizerspinguïns, met meer dan 4000 broedparen. In de Weddell Sea zijn de ijscondities zeer uitdagend. Op de...

Duur
11 Dagen
Landen
2
Volgend vertrek
10-nov-2024
Vanaf
EUR 11.200,00
Prijs per dag
EUR 1.018,00

  • Overzicht
  • Datums en Details
  • Schipsroute
  • Kaart, Bestemmingen
  • Oceanwide
Operator
Oceanwide Expeditions
Schip
m/v Ortelius
Rondreis
Weddell Sea - Op zoek naar de Keizerspinguïn, incl. Helikopters
Reiskwaliteit
Buitengewone reizen
Dagprogramma
Nederlands English Deutsch Español

In het kort

Dit is een unieke kans om deel te nemen aan een echte poolexpeditie! In de Weddell Sea bevindt zich net ten zuiden van Snow Hill Island een kolonie Keizerspinguïns, met meer dan 4000 broedparen. In de Weddell Sea zijn de ijscondities zeer uitdagend. Op deze bijzondere reis wordt daarom van een met helikopters uitgerust, ijs-versterkt expeditie schip gebruikgemaakt, waardoor de kansen op het zien van Keizerspinguïns sterk vergroot worden. Uit ervaring weten we dat het ijs in dit extreme gebied zeer dik kan zijn, waardoor we mogelijk niet diep genoeg de Weddell Sea binnen kunnen varen. Ook komt het voor dat het ijs bij de kolonie juist eerder losbreekt of smelt dan verwacht. Het plan is om het schip zo dicht mogelijk bij de ijsrand te positioneren, tussen de Antarctic Sound en James Clark Ross Island. We hebben in dit gebied een goede kans om Keizerspinguïns te zien, onderweg van de kolonie naar open water. We willen de helikopters gebruiken bij het zoeken naar Keizerspinguïns, maar ook om mooie helikopervluchten te maken om zo het indrukwekkende landschap van bovenaf te kunnen zien maar ook om landingen te maken op plaatsen waar we anders zo vroeg in het seizoen niet kunnen komen.

Map: Weddell Sea - Op zoek naar de Keizerspinguïn, incl. Helikopters (Oceanwide)

Dagprogramma / Reisroute

Dag 1.
Dag 2-3.
3
Dag 4-7.
7
Dag 5-6.
6
Dag 8.
Dag 9-10.
10
Dag 11.

Reislanden (2): Antarktika (Argentinie), Argentinië

Havens (5): Antarctic Peninsula, Drake Passage, Snow Hill Island, Ushuaia, Weddell Sea

Belangrijk

  • Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens IAATO regelgeving. Officiële vaarschema';s en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met IAATO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van ons schip is 10,5 knopen. Als de ijsomstandigheden gunstig zijn en de route naar Snow Hill Island vrij is van meerjarig pakijs, bestaat de kans op een schip-naar-kust helikoptertransfer naar Snow Hill Island (op ongeveer 45 minuten wandelen van de keizerspinguïnkolonie). Als dit lukt, is dit een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt. Maar vergeet niet dat de natuur hier de uiteindelijke route bepaalt: Pogingen om Snow Hill Island te bereiken tijdens de reizen van 2012 - 19 zijn niet altijd gelukt. Hoewel, in 2013, 2017 t/m 2019 and 2022 waren de omstandigheden echter gunstig om per helikopter op Snow Hill Island te landen en de keizerspinguïnkolonie te bezoeken.
  • Schipinfomatie

    Scheepsnaam
    m/v Ortelius
    Type schip
    Expeditie Schip

    Reisaanbieding

     

    Komend uit

     

    Je reisbestemming

    Cruise...

    Ushuaia

    Arrow Going To

    Ushuaia

    ZeecruisesDit is een georganiseerde Zeecruise, Luxe Cruise of Expeditie: u eet en slaapt aan boord van het schip. Dit zijn kleinere schepen die misschien een paar honderd passagiers vervoeren, geen duizenden. De cruise-operator stelt de reisroute, de bestemmingen, de duur en vertrekdata in, evenals de prijs per hut type/dek. Excursies kunnen inbegrepen of optioneel zijn. Je kunt meedoen, genieten en andere mensen ontmoeten.

    Lidmaatschappen en financiële bescherming

    SGR AECO IAATO


    ToursOnTheWeb

    • Vind interessante bestemmingen per land of regio.
    • Zoek, download en deel rondreizen en cruises die thuis of op je bestemming beginnen.
    • Vergelijk reisorganisaties, routes, datums en prijzen om de beste rondreis voor je te vinden, of het nu budget, comfort of pure luxe is.
    • Klik op een eenvoudige knop om de rondreis op de website van de Operator te bekijken voor meer informatie of om online te boeken.
    • Boek rechtstreeks bij de reisorganisatie, zonder tussenpersonen, zonder aanvullende reisvoorwaarden.